Ravintola Finnjävel

Ravintola Finnjävel

Finnjävelistä rakennettiin maailmanluokan ravintola, joka tarjoaa myös silmänruokaa

Helsingin keskustassa sijaitseva Finnjävel-ravintola on kunnianosoitus suomalaisen ruoan taitajille. Ravintola on kuitenkin myös osoitus siitä, että huolellisella suunnittelulla ja määrätietoisella tekemisellä voi saada aikaan todella kauniin lopputuloksen.

Muru Dining Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Linnamäki kertoo, että Renoworks teki erinomaista työtä ravintolan rakentamisessa, vaikka haasteita riitti.

”Finnjävelin tiloissa oli toiminut ravintola aiemminkin, mutta tila vaati silti mittavan remontin. Suunnitteluvaiheessa ja rakentamisessa piti noudattaa tarkkoja säädöksiä esimerkiksi värimaailman suhteen, sillä rakennus on Museoviraston suojelema. Renoworks onnistui vaatimusten noudattamisessa, ja työ tehtiin hyvässä hengessä.”

Linnamäki kertoo, että Renoworks otti projektin omakseen heti alusta lähtien. Työhön tartuttiin innolla haasteista huolimatta.

”Heistä oli havaittavissa selkeä into ja ylpeys työtä kohtaan heti alusta alkaen. Työskentelyn tyyli oli sellainen, että mitä ikinä tehtiinkään, niin se tehtiin viimeisen päälle. Projektin vaatimustaso oli tietenkin korkea, ja arkkitehti oli tinkimätön, niin kuin pitääkin.”

Ravintola Finnjävel

Ratkaisukeskeisyys korostui monissa tilanteissa

Kuten kaikissa isoissa projekteissa, myös Finnjävelissä oli omat haasteensa. Yksi miettimistä vaativa asia oli tiukka aikataulu. Huippuravintola haluttiin saada valmiiksi nopealla aikataululla, joten pohjatöillä oli suuri merkitys.

”Niin kuin aina ravintolaprojekteissa, niin ei kannata kauheasti viivytellä tai käyttää ylimääräistä aikaa. Sama tilanne oli Finnjävelin kanssa. Itse remontointivaihe kesti seitsemän viikkoa, mutta sitä edelsi Renoworksin tekemä huolellinen suunnitteluvaihe. Hyvän pohjatyön ansiosta remontti valmistui ajallaan.”

Remonteissa tulee aina pieniä ongelmia vastaan tekemisen lomassa, eikä Finnjävel ollut poikkeus. Ongelmanratkaisu onkin tärkeässä roolissa, kun remontoidaan monimutkaisia kokonaisuuksia. Myös Linnamäki arvostaa Renoworksin ratkaisukeskeisyyttä.

”Heillä oli aina sellainen asenne, että lähtökohtaisesti kaikki kyllä onnistuu. Ei tullut yhtäkään sellaista hetkeä, että oltaisiin nostettu kädet ilmaan ja todettu, että tätä ei ainakaan tehdä. Puhalsimme yhteen hiileen koko remontin ajan, ja aikataulussa pysyttiin haasteista huolimatta.”

Keittiö on yksi ravintolan keskeisistä paikoista, joten sen rakentamiseen keskityttiin paljon myös Finnjävelin kohdalla. Esimerkiksi keittiön ovesta tehtiin lasinen, jotta ruokailijat voisivat nähdä, mitä ravintolan sydämessä tapahtuu.

Modernien ratkaisujen lisäksi ravintolan sisätiloissa keskityttiin erilaisiin design-toteutuksiin. Ateljee Sotamaa suunnitteli suuren design-kokonaisuuden, jonka Renoworks toteutti juuri halutulla tavalla.

Lopputulos on parempi kuin haaveiltiin

Vaikka Finnjävelin tiloissa oli toiminut ennenkin ravintola, niin se ei tarkoittanut, että töitä olisi ollut vähemmän. Tilasta uusittiin kaikki, myös pintamateriaaleja myöten. Suuri osa kalusteista tehtiin mittatilaustyönä.

”Seinät ja lattiat, kaikki tehtiin uusiksi. Ravintolaan tilattiin paljon myös mittatilaustöitä puusepältä, esimerkiksi lipastot, baaritiski, kabinetti ja viinihyllyt. Tällainen ainutlaatuinen projekti vaatii aika paljon urakoitsijalta. Lopputulos on taideteos.”

Vaativa remontti tarvitsee osaamisen lisäksi hyvää kommunikaatiota onnistuakseen. Linnamäki kiittelee Renoworksia hyvästä viestinnästä projektin aikana, sillä sen avulla hankalistakin tilanteista päästiin eteenpäin sujuvasti.

”Kommunikaatio pelasi tosi hyvin. Aina kun porukalla lähdetään toteuttamaan jotakin projektia, niin vuorovaikutuksen täytyy toimia. Kun tulee jokin kysymys eteen, niin täytyy tietää miten, siitä päästään eteenpäin.”

Hyvä viestintä takaa myös sen, että aikataulussa on helpompi pysyä. Isoissa remonteissa on aina liikkuvia palasia, jotka täytyy ottaa huomioon.

”Muuten työt jäävät seisomaan, ja aikataulusta jäädään jälkeen. Aikataulutus on olennainen osa tällaisella työmaalla. Täytyy miettiä, milloin esimerkiksi sähkäri tulee käymään ja milloin tulee tavaratoimituksia. Kaiken pitää pelata yhteen.”

Erinomaisen työn laadun lisäksi Linnamäki mainitsee, että Renoworksin kanssa oli mukava tehdä töitä. Työmaalla oli hyvä ilmapiiri, ja paikalla oli helppo viihtyä.

”Jos summaan fiilikset, niin kyseessä oli raskas projekti mutta teimme töitä tosi hyvässä hengessä ja fiiliksessä. He tulivat hyvällä meiningillä työmaalle, vaikka itse kutakin varmasti väsytti välillä. Renoworksin porukat olivat omistautuneita tälle projektille, ja se on varmasti yksi syy, miksi Finnjävelistä tuli niin hieno.”

Liiketilaremontti Ravintola Finnjävel

Instagram

Lukkarintie 2, 00680 Helsinki
toimisto@renoworks.fi
Yritysasiakkaat: +358 50 3820 267

Lähetä tarjouspyyntö

 

Copyright © 2024 Renoworks / HJT-RAK Oy