Finnkino

Finnkinon saniteettitilat uudistettiin vanhaa kunnioittaen

Elokuvateatterit ovat paikkoja, joissa ihmiset kokevat ikimuistoisia hetkiä, iloa ja surua elokuvan parissa. Elokuvien katseleminen on myös monelle ihmiselle rakas harrastus. Siksi elokuvasalin täytyy olla ulkonäöltään miellyttävä ja mukava paikka.

Kokemus ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan elokuvasalin puolelle, vaan muiden tilojen täytyy myös olla miellyttävässä kunnossa. Esimerkiksi siistit WC-tilat ovat aina asiakkaiden silmään miellyttävä näky.

Kun Helsingin Finnkino tarvitsi kasvojen kohotuksen WC-tiloille Kaisaniemen kadun elokuvateatterissa, urakkaan valittiin luonnollisesti Renoworks. Saniteettitiloihin haluttiin kaunis mutta perinteikäs ilme.  Renoworksin toimitusjohtaja Heikki Tolonen kertoo, että projekti oli työläs mutta opettavainen.

”Finnkinon WC-tilat tarvitsivat hieman kasvojen kohotusta, joten otimme urakan vastaan. Tiloissa oli 400 neliötä laatoitettavaa pintaa, joten kyseessä oli meille aika iso laatoitustyö. Projekti oli kuitenkin opettavainen, koska saimme lisää kokemusta tällaisen tilan remontoinnista. Oikeastaan jokaiselta työmaalta oppii aina jotain.”

Renoworks toimi työmaalla pääurakoitsijana, ja heidän lisäkseen projektiin palkattiin yksi aliurakoitsija tekemään LVI-työt. Yhteistyö sekä työn tilaajan että aliurakoitsijan kanssa toimi todella hyvin.

”Rakentaminen on aina yhteispeliä tilaajan ja muiden työntekijöiden kanssa. Meillä on aina toiminut yhteistyö hyvin muiden kanssa.”

Taloyhtiön putkiremontti

Huolellinen purkaminen kannattaa aina

Kaisaniemen kadun elokuvateatterin WC-tilojen uudistaminen alkoi vanhan WC:n purkamisella. Vanhojen tilojen purku ei tuottanut ongelmia, mutta projekti osoittautui hieman työläämmäksi kuin etukäteen oli suunniteltu.

”Muutama putki oli hieman valuttanut vettä rakenteisiin, joten jouduimme purkamaan hieman suunniteltua enemmän. Kyseessä ei ollut mikään suuri vuoto, mutta kastuneet rakenteet kannattaa aina kuitenkin ottaa auki ja vaihtaa.”

Finnkinon WC-tilat saivat uudet peilit, kaakelit ja pöydät. Peilit ja pöydät tehtiin mittatilaustyönä, ja Renoworks asensi ne paikalleen. Tiloissa oli paljon laatoitettavaa pintaa, joten kaakeleita asennettiin runsaasti.

”Isoin haaste työmaalla olivat isot pelit ja pöydät. Niiden asentamisessa sai olla tarkkana, mutta sekin onnistui hienosti. Laatoituksen suhteen opittiin paljon, sillä laatoitettavia pintoja oli niin paljon.”

Tolosen mukaan yksi projektin haasteista oli melun minimointi, koska kyseessä oli elokuvateatteri. Liikaa melua ei olisi saanut pitää, mutta kuten jokainen varmasti tietää, remontoidessa melun vältteleminen on lähes mahdotonta.

”Töitä piti tehdä sellaisina aikoina, että teatterissa ei ollut paljon väkeä. Oikeastaan muita keinoja melun välttämiseksi ei ole. Ripeä työtahti auttaa myös, jotta työmaalla saataisiin hommat päätökseen mahdollisimman nopeasti.”

Perusteellinen suunnittelu oli avain loistavaan lopputulokseen

Tolonen kertoo, että lopputulos on laadukas. Vaikka WC-tiloille tehtiinkin kasvojen kohotus, niin tilojen vanhaa ilmettä kunnioitettiin. Tyyli haluttiin pitää hillittynä ja muuhun kokonaisuuteen sopivana, siinä Renoworks onnistui erityisen hyvin. 

”Aika paljon vanhaa ulkonäköä kunnioitettiin tässä projektissa. Tilaan tuli hillityt värit ja lopputulos edustaa pohjoismaista tyyliä.”

Yksi onnistumiseen johtaneista seikoista oli hyvä alkusuunnitelma. Tolonen pitää alkukartoitusta yhtenä tärkeimmistä vaiheista joka projektissa. Rakennusalan ammattilaiselta suunnitelman tekeminen onnistuu aina näppärästi.

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kattava alkukartoitus auttaa hommien etenemistä jokaisessa projektin vaiheessa. Alkukartoituksen ansiosta vältytään yllätyksiltä, ja tulee vähemmän ongelmia vastaan itse remontin aikana.”

Suunnittelun lisäksi työt onnistuivat erityisen hyvin rakentamisen osalta. Tolonen on tyytyväinen etenkin laatoitukseen, joka on todella hieno verrattuna vanhoihin kaakeleihin.

”Sinne valittiin hienot laatat, joten yleisilme on kyllä paljon parempi kuin vanhoissa WC-tiloissa. Kaiken kaikkiaan kyseessä oli selkeä ja sujuva projekti. Lopputulos on todella hyvä.”

Instagram

Lukkarintie 2, 00680 Helsinki
toimisto@renoworks.fi
Yritysasiakkaat: +358 50 3820 267

Lähetä tarjouspyyntö

 

Copyright © 2024 Renoworks / HJT-RAK Oy