Fimer

Toimistotilat uudistettiin edustuskuntoon

Yritykset muuttavat toimitilasta toiseen silloin tällöin, ja tiloja täytyy muuttaa uuden yrityksen tarpeiden mukaan. Aikatauluissa täytyy pysyä ja työ täytyy saada ajallaan valmiiksi. Silloin luotettava rakennusfirma on kallisarvoinen kumppani yritykselle.

Näin tapahtui myös Fimerin tapauksessa, kun aurinkoenergiaan erikoistunut yritys tarvitsi uudet toimitilat Helsingistä. Vanha konttoritila haluttiin muuttaa avokonttoriksi, ja seinät haluttiin purkaa. Projekti annettiin Renoworksin hoidettavaksi, sillä urakkaan tarvittiin luotettava ja nopea rakennusfirma.

Avokonttorin lisäksi tiloihin rakennettiin kauniit edustustilat. Renoworksin Heikki Tolonen kertoo, että ennen uudistusta tila oli rakennettu täyteen pieniä toimistokoppeja. Urakka aloitettiin purkamalla konttorikoppien seiniä.

”Koko tila vedettiin käytännössä tyhjäksi, ja sen takia ensimmäinen kuukausi käytettiin lähinnä purkutöihin. Tila oli iso, noin 1400 neliötä, joten töitä riitti siinäkin.”

Toimistokoppien lisäksi tilasta purettiin lattiat ja toimistojen kevyet katot otettiin myös alas. Muutos oli iso, sillä suuri toimistotila oli jaettu moneen pieneen huoneeseen. Nyt koko toimistosta haluttiin tehdä avoin tila. Urakkaan tartuttiin kuitenkin ammattitaidolla, kuten Renoworksin tapoihin kuuluu.

”Kyseessä oli suuri tilamuutos. Toimisto jaettiin käytännössä kahteen avokonttoritilaan, ja sinne rakennettiin myös edustus sekä kokoustilat. Edustustilat olivat erikseen asiakkaiden vastaanotto varten sekä neuvotteluiden järjestämiseen.”

Liiketilaremontti Safera

Kyseessä oli suoraviivainen projekti

Tolonen kuvailee projektia mukavaksi ja suoraviivaiseksi, koska kyseessä oli suuri toimistotila. Ison tilan kunnostamiseen liittyy haasteita, mutta tietyt asiat ovat helpompia isokokoisessa toimistotilassa.

”Pölynhallinta oli ehkä yksi tilaan liittyvistä haasteista, mutta sekin ratkaistiin aika helposti. Rakensimme suojaseiniä hieman enemmän kuin yleensä. Muovista ja puusta rakennettujen seinien avulla sitten pidettiin rakennuspöly kurissa.”

Projektia on Tolosen mukaan helppo viedä eteenpäin isossa tilassa, sillä aina löytyy jokin kohta, missä pääsee etenemään. Joskus rakennustyöhön liittyy myös hieman odottelua, mutta isokokoisen tilan ansiosta odottelua on vähemmän.

”Projekti meni sujuvasti eteenpäin. Isossa tilassa pystyy edistämään asioita aina jossain suunnassa. Jos huomattiin paikka, missä ei päästy juuri sillä hetkellä eteenpäin, niin pystyi menemään johonkin muuhun nurkkaan töihin. Pienessä tilassa ei pysty vaihtamaan paikkaa koko ajan.”

Fimer sai modernin toimiston ja edustustilat

Tolonen on urakkaan hyvin tyytyväinen, sillä kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Pieniä toimistokoppeja täynnä olleesta tilasta tehtiin avara avotoimisto kolmessa kuukaudessa, ja aikataulussa pysyttiin helposti vaikka ensimmäinen kuukausi menikin kokonaan purkamiseen.

”Siinä meni kaikki nappiin. Saatiin hommat valmiiksi jopa hieman etuajassa, joten kolmen kuukauden aikataulun kanssa ei tehnyt tiukkaa. Kaiken kaikkiaan miellyttävä projekti. Vaikka isoa tilaa onkin työläs välillä tehdä, niin siinä ei kuitenkaan paljoa tullut ongelmia vastaan, vaan hommassa päästiin koko ajan eteenpäin.”

Kuten monilla muillakin työmailla, myös Fimerin toimistoa tehdessä korostui yhteistyö muiden rakennuksen asukkaiden sekä työmiesten kanssa. Kun yhteispeli toimii kaikkien osapuolten välillä, työt edistyvät nopeammin. Sen Renoworks tietää paremmin kuin hyvin.

”Joskus samassa rakennuksessa voi olla vaikkapa komponenttitestausta tai muuta, jolloin pienikin tärinä saattaa olla haitaksi. Siinä täytyy olla sujuva yhteistyö urakoitsijan ja asukkaiden kesken. Sähkömiesten kanssa tehtiin myös yhteistyötä tässä projektissa.”

Instagram

Lukkarintie 2, 00680 Helsinki
toimisto@renoworks.fi
Yritysasiakkaat: +358 50 3820 267

Lähetä tarjouspyyntö

 

Copyright © 2024 Renoworks / HJT-RAK Oy